Warmtepomp Millingen aan de Rijn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Millingen aan de Rijn? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Op onze website tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Millingen aan de Rijn.
warmtepomp-installateur-6566

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
Netnummer0481 (+31481)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Millingen aan de Rijn

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Millingen aan de Rijn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Millingen aan de Rijn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij de warmtepomp-vergelijker ontdek jij vandaag nog installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6566).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl check je praktische aanbevelingen inzake beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Millingen aan de Rijn heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.200 en €21.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Millingen aan de Rijn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-millingen-aan-de-rijn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Geholpen door ISDE subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7200. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. Het prijskaartje is afhankelijk van velerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24700Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15000 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6150Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3750 – €6375goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2250 – €6800Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Millingen aan de Rijn consumeert om en nabij 1520 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €280 tot €375. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €150 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€745
Buitenlucht2525kWh€499€246
Bodemwarmte2025kWh€350€395
Hybride1550 kWh + 550 M3€536€209

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Millingen aan de Rijn?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de duurzame groene lening bij de gemeenten Berg en Dal. Het is een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.bergendal.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Millingen aan de Rijn. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €700 tot gemiddeld €3800. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Millingen aan de Rijn (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze grofweg €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf ong. €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoAir 408 + CTC EcoZenith i3505 KW€1800,-
RemehaEria Tower H 16 kW Monofase12 KW€2500,-
ClivetWSAN-XEE 162 ST29 KW€3900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Millingen aan de Rijn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!