Warmtepomp Heilig Landstichting

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Heilig Landstichting? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Heilig Landstichting.
warmtepomp-installateur-6564

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode-regio6564
Netnummer024 (+3124)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heilig Landstichting

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heilig Landstichting kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Heilig Landstichting? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij moeiteloos de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6564).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website check jij waardevolle adviezen over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Heilig Landstichting kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.100 en €20.700. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.100 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Heilig Landstichting (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heilig-landstichting

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van de hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De eindfactuur kan men berekenen met allerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24400Passief koelen, prijzig
Water-water€13800 – €24700Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €6525Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4600 – €7350Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2825 – €5800Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Heilig Landstichting gebruikt om en nabij 1520 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €205 tot €305. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €135 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€744
Buitenlucht2475kWh€491€253
Bodemwarmte1625kWh€342€402
Hybride1375 kWh + 425 M3€528€216

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Heilig Landstichting?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de erkende groene lening bij de gemeenten Berg en Dal. Dit is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.bergendal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heilig Landstichting. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot ongeveer €2900. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heilig Landstichting (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je pakweg €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2125.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoAir 408 + CTC EcoZenith 2505 KW€1650,-
RemehaEria Tower H 11 kW Driefase10 KW€2300,-
ClivetWSAN-XEE 122 ST24 KW€3550,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Heilig Landstichting aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!