Warmtepomp Heerlen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Heerlen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Heerlen.
warmtepomp-installateur-6401

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcodegebied6401
Netnummer045 (+3145)
Gas-gebruik M31270 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heerlen

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt meerdere toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerlen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Heerlen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vind je vandaag nog de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6401).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij toepasbare adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Heerlen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €22.300. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Heerlen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerlen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het resulteert in veel minder stookkosten. D.m.v. een royale subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3000. De eindfactuur kan men berekenen met diverse aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23100Veel besparen, relatief duur
Water-water€16600 – €24700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4700 – €6925Werkt ook als een airco
Lucht-water€3850 – €7025Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2200 – €5450Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Heerlen verbruikt circa 1270 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €355. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €125 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€670
Buitenlucht2425kWh€442€228
Bodemwarmte1600kWh€308€362
Hybride1500 kWh + 525 M3€476€194

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heerlen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantalzaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerlen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Heerlen. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.heerlen.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Heerlen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €925 en lopen op tot wel €3950. Onderzoek doen naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heerlen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ong. €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/EP 262-P58 KW€6950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + ERST20C-VM2C12 KW€2500,-
TraneCGWH 11552 KW€6850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heerlen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Je kunt denken aan bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente