Warmtepomp Erlecom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Erlecom? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Erlecom.
warmtepomp-installateur-6577

 • Zet het milieu op 1
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Erlecom

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit allerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Erlecom biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Erlecom? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder problemen installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6577).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij actuele aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Erlecom kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.300 en €10.800. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Erlecom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-erlecom

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2300. De factuur wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25900Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13500 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€3750 – €6425CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4050 – €7075Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2525 – €6050Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Erlecom verbruikt plusminus 1520 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schommelt tussen €270 tot €325. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €195 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€749
Buitenlucht2400kWh€487€262
Bodemwarmte2100kWh€337€412
Hybride1500 kWh + 525 M3€524€225

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Erlecom?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Berg en Dal. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.bergendal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Erlecom. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot gemiddeld €1750. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Erlecom (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze om en nabij €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CTCEcoAir 415 + CTC EcoZenith 55010 KW€2150,-
RemehaNeptuna E 8 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XEE 302 ST53 KW€6300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Erlecom aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!