Warmtepomp Onderbanken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Onderbanken? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Onderbanken.
warmtepomp-installateur-6451

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode-regio6451
Netnummer045 (+3145)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Onderbanken

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Onderbanken kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Onderbanken? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze website doorzoek je vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6451).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website ontdek je uitgebreide aanbevelingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Onderbanken kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €200,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €10.500. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.750 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Onderbanken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-onderbanken

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel lagere gaskosten. Middels een interessante subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €8000. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23300Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16700 – €22700Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €6225Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5200 – €6975Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2375 – €5250Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Onderbanken gebruikt ongeveer 1750 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €325. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €160 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€681
Buitenlucht2725kWh€443€238
Bodemwarmte1975kWh€306€375
Hybride1375 kWh + 400 M3€477€204

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Onderbanken?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Onderbanken?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Onderbanken. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.onderbanken.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Onderbanken. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €750 tot doorgaans €2950. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Onderbanken (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op grofweg €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 9134 KW€5200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + EHST20C-VM2C15 KW€2800,-
VaillantflexoTHERM VWF 197/4 + 2x VWL 11/4 SA (0010016681)16 KW€2900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Onderbanken aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Onderbanken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente