Warmtepomp Persingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Persingen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €245,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal facetten. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Persingen.
warmtepomp-installateur-6575

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcodegebied6575
Netnummer024 (+3124)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Persingen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Persingen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woonruimte en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Persingen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via warmtepomprevolutie.nl tref je veelzijdige de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6575).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Onderstaand tref je uitgebreide details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Persingen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €285,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.700 en €20.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Persingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-persingen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2500. De factuur is afhankelijk van diverse zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24000Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€15300 – €22700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4050 – €6350CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3850 – €6825Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €6600Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Persingen gebruikt pakweg 1520 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €240 tot €300. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €195 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€747
Buitenlucht2775kWh€515€232
Bodemwarmte1875kWh€366€381
Hybride1500 kWh + 550 M3€553€194

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Persingen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantaleisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening van je gemeente Berg en Dal. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.bergendal.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Persingen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 en kunnen oplopen tot €3150. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Persingen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze circa €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CTCEcoAir 410 + CTC EcoZenith 2508 KW€1950,-
RemehaNeptuna E 4,5 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSAN-XEE 222 ST39 KW€4900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Persingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!