Warmtepomp Ooij

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Ooij? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ooij.
warmtepomp-installateur-6576

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode-regio6576
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ooij

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ooij kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Ooij? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze vergelijker bekijk jij in korte tijd leveranciers en installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6576).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder vind jij actuele informatie over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ooij kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €10.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.125 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Ooij (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ooij

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van de hoge subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke investering komt tot stand door velerlei onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26200Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16200 – €22000Koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €7300Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €5700Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ooij verbruikt grofweg 1520 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing fluctueert tussen de €220 tot €390. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €155 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€748
Buitenlucht2475kWh€524€224
Bodemwarmte1750kWh€374€374
Hybride1375 kWh + 350 M3€561€187

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ooij?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de regio Berg en Dal. Kort gezegd een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.bergendal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Ooij. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €650 tot gemiddeld €3450. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ooij (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergoeden ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1600.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€250, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoAir 410 + CTC EcoZenith 5508 KW€1950,-
RemehaNeptuna E 6 kW Monofase5 KW€1800,-
ClivetWSAN-XEE 262 ST46 KW€5600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Ooij aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!