Warmtepomp Groesbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Groesbeek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een voordelige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal aspecten. Op onze website vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Groesbeek.
warmtepomp-installateur-6561

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook dienen als koeling
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcodegebied6561
Netnummer024 (+3124)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Groesbeek

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groesbeek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Groesbeek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker check jij vandaag nog installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6561).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de paragraaf hierna tref je accurate gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Groesbeek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €16.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Groesbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groesbeek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het draait uit op flink lagere energiekosten. Via de huidige subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €5800. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24500Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €6900Werkt ook als een airco
Lucht-water€3550 – €6775Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2225 – €5250Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Groesbeek verbruikt pakweg 1520 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €210 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €145 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€743
Buitenlucht2325kWh€483€260
Bodemwarmte1775kWh€334€409
Hybride1500 kWh + 525 M3€520€223

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Groesbeek?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Berg en Dal. Het gaat om een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.bergendal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Groesbeek. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en lopen op tot wel €2100. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Groesbeek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 406 + CTC EcoZenith 5504 KW€1550,-
RemehaEria Tower H 11 kW Monofase10 KW€2300,-
ClivetWSAN-XEE 102 ST21 KW€3100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Groesbeek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!