Warmtepomp Kerkrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Kerkrade? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Hierna bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kerkrade.
warmtepomp-installateur-6461

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6461
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroom-gebruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kerkrade

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit meerdere installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kerkrade heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Kerkrade? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl lees je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6461).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze pagina ontdek je actuele details aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kerkrade kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.500 en €10.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.450 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Kerkrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kerkrade

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij een hoge subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6100. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3500. Het prijskaartje is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25000Geen geluid, erg duur
Water-water€13200 – €22100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €7400Verwarmen en koelen
Lucht-water€3950 – €6225Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2425 – €5700Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kerkrade gebruikt circa 1420 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €270 tot €310. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €175 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€672
Buitenlucht2650kWh€457€215
Bodemwarmte1650kWh€323€349
Hybride1600 kWh + 425 M3€491€181

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kerkrade?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Kerkrade?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Kerkrade. We hebben het over een een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.kerkrade.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kerkrade. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €725 tot wel €3400. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kerkrade (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij plusminus €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 187 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + EHST20D-VM2C4 KW€1700,-
TraneCGWH11552 KW€6850,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Kerkrade aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente