Warmtepomp Brunssum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Brunssum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Brunssum.
warmtepomp-installateur-6441

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcodegebied6441
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Brunssum

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brunssum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Brunssum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via de warmtepomp-vergelijker vergelijk je direct installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6441).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop ontdek jij actuele raadgeving omtrent alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Brunssum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €13.400. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Brunssum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brunssum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van de huidige subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met diverse factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25800Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13500 – €22500Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6025Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €7225Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2250 – €6600Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Brunssum verbruikt circa 1350 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €280 tot €310. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €200 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€665
Buitenlucht2450kWh€446€219
Bodemwarmte1775kWh€313€352
Hybride1300 kWh + 375 M3€479€186

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Brunssum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Brunssum?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Brunssum. Het gaat om een interessante lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.brunssum.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Brunssum. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €675 tot plusminus €2200. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Brunssum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze zo’n €1825.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 13126 KW€3750,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + ERST20D-VM2C4 KW€1700,-
TraneCXAM 020 HE Ccpt38 KW€4950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Brunssum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!