Warmtepomp Leuth

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Leuth? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Leuth.
warmtepomp-installateur-6578

 • Volledig van het gas af
 • Verwarmen en koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leuth

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leuth kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Leuth? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze website check jij snel (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6578).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand lees jij omvangrijke raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Leuth kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €11.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk type heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Leuth (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leuth

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door middel van aantrekkelijk subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6900. Een hybride systeem koop je al vanaf €3000. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26600Veel besparen, hoge investering
Water-water€14800 – €22200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4200 – €6375Verwarmen en koelen
Lucht-water€5500 – €6175Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €6450Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Leuth gebruikt circa 1520 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €260 tot €350. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €155 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€750
Buitenlucht2325kWh€495€255
Bodemwarmte1700kWh€345€405
Hybride1600 kWh + 475 M3€533€218

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Leuth?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Berg en Dal. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.bergendal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Leuth. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot maar liefst €2550. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Leuth (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoAir 420 + CTC EcoZenith 55012 KW€2350,-
RemehaNeptuna E 11 kW Monofase10 KW€2300,-
ClivetWSAN-XIN 18.236 KW€4600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Leuth aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!