Warmtepomp Ubbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Ubbergen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ubbergen.
warmtepomp-installateur-6574

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcodegebied6574
Netnummer024 (+3124)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ubbergen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ubbergen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ubbergen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via deze pagina vergelijk je in een zeer korte periode installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6574).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf vind jij toepasbare info over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Ubbergen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €13.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.100 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Ubbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ubbergen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent flink lagere energiekosten. Via de hoge subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verscheidene variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27300Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €21000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €7300Kan ook als airco werken
Lucht-water€3800 – €6925Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2875 – €5150Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ubbergen verbruikt grofweg 1520 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schommelt tussen €215 tot €320. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €155 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€746
Buitenlucht2350kWh€507€239
Bodemwarmte1725kWh€358€388
Hybride1350 kWh + 375 M3€545€201

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ubbergen?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Berg en Dal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de erkende groene lening bij de gemeenten Berg en Dal. Het betreft een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.bergendal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ubbergen. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €550 tot plusminus €1550. Informeren naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ubbergen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ongeveer €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 408 + CTC EcoZenith 5505 KW€1650,-
RemehaEria Tower H 16 kW Driefase12 KW€2500,-
ClivetWSAN-XEE 182 ST34 KW€4400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Ubbergen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!