Warmtepomp Nijmegen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nijmegen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nijmegen.
warmtepomp-installateur-6501

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode-regio6501
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31160 M3
Stroomgebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nijmegen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijmegen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nijmegen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze website lees jij vandaag nog (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6501).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij praktische details m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Nijmegen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €18.300. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.175 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Nijmegen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijmegen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door een royale subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels diverse variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25600Veel besparen, prijzig
Water-water€13300 – €21900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4600 – €7325Kan ook als airco werken
Lucht-water€5350 – €7125Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2050 – €6550Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Nijmegen verbruikt circa 1160 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €265 tot €325. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €200 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€722
Buitenlucht2350kWh€469€253
Bodemwarmte1775kWh€325€397
Hybride1350 kWh + 525 M3€505€217

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nijmegen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nijmegen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Nijmegen. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.nijmegen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nijmegen. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €725 en kunnen oplopen tot €3250. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijmegen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitecsaEKWXBA-1201.118 KW€2800,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI28P (B/W)27 KW€4350,-
ToshibaHWS-P805HR + HWS-P805XWHM610 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Nijmegen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente