Warmtepomp Kekerdom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kekerdom? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal factoren. Verderop tref je meer info over een warmtepomp kopen in Kekerdom.
warmtepomp-installateur-6579

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode-regio6579
Netnummer0481 (+31481)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kekerdom

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit meerdere toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kekerdom kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Kekerdom? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vind jij veelzijdige leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6579).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina vind je actuele aanbevelingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Kekerdom kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €18.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft relevante eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Kekerdom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kekerdom

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2200. De factuur wordt vastgesteld door verscheidene variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26200Veel vermogen, relatief duur
Water-water€18000 – €22100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €7500Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5200 – €6575Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €5900Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kekerdom gebruikt om en nabij 1520 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €260 tot €395. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €150 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€650
Buitenlucht2450kWh€436€215
Bodemwarmte1900kWh€306€345
Hybride1525 kWh + 425 M3€468€182

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kekerdom?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Berg en Dal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Berg en Dal. Het gaat om een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.bergendal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kekerdom. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot ongeveer €3900. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kekerdom (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze ong. €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf circa €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoAir 510M 230V + CTC EcoZenith i2506 KW€1750,-
RemehaNeptuna E 11 kW Driefase10 KW€2300,-
ClivetWSAN-XIN 20.244 KW€5550,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna tref je een handig stappenplan van de warmteservice Kekerdom aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!