Warmtepomp Rijswijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Rijswijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan allerlei aspecten. Als je iets verders scrollt lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Rijswijk.
warmtepomp-installateur-4284

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4284
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-verbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rijswijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijswijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rijswijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina lees jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4284).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Hierna ontdek je omvangrijke adviezen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Rijswijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €18.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Rijswijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijswijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van een interessante subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke investering komt tot stand door velerlei randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23200Veel besparen, relatief duur
Water-water€15500 – €20200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6825Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €7275Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2825 – €5300Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Rijswijk consumeert ongeveer 1550 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €245 tot €350. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €160 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€740
Buitenlucht2375kWh€496€244
Bodemwarmte2000kWh€348€392
Hybride1425 kWh + 450 M3€533€207

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rijswijk?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Woudrichem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Woudrichem. We hebben het over een een interessante lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.woudrichem.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Rijswijk. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €575 tot wel €2050. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rijswijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze grofweg €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij zo’n €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier30RQS-050A33 KW€4450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + EHPT20X-VM2C14 KW€2700,-
ATAGENERGION M PLUS 77 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna is er een actueel stappenplan van de warmteservice Rijswijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!