Warmtepomp Waardhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Waardhuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €240,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Op deze pagina lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Waardhuizen.
warmtepomp-installateur-4287

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4287
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Waardhuizen

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waardhuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Waardhuizen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4287).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In de volgende paragraaf bekijk je waardevolle informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Waardhuizen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.200 en €24.500. We differentiëren vier verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft relevante eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Waardhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waardhuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15400 – €23400Beste rendement
Lucht-lucht€4950 – €6500Kan ook als airco werken
Lucht-water€3600 – €7275Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2750 – €6250Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Waardhuizen gebruikt pakweg 1550 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €230 tot €320. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €140 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€742
Buitenlucht2775kWh€512€230
Bodemwarmte1625kWh€364€378
Hybride1450 kWh + 475 M3€549€193

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Waardhuizen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Woudrichem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Woudrichem. Het gaat om een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.woudrichem.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Waardhuizen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot wel €3150. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Waardhuizen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij plusminus €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30RQS-070A44 KW€5400,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
ATAGENERGION M PLUS 1111 KW€2400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Waardhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!