Warmtepomp Andel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Andel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een relatief goedkope en ecologische benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €345,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Andel.
warmtepomp-installateur-4281

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Je woning van het gas af
 • Weinig storingen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode-regio4281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroom-verbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Andel

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Andel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Andel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website vind jij direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4281).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je toepasbare details over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Andel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.200 en €19.500. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.625 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Andel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-andel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Via de huidige subsidies haal jij een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje komt tot stand door velerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26100Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14200 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4450 – €7225Werkt ook als een airco
Lucht-water€4850 – €6625Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €6550Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Andel verbruikt plusminus 1550 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €235 tot €365. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €150 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€738
Buitenlucht2700kWh€480€258
Bodemwarmte1875kWh€332€406
Hybride1400 kWh + 500 M3€517€221

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Andel?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Woudrichem?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Woudrichem. Kort gezegd een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.woudrichem.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Andel. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot wel €2300. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Andel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQS-039A26 KW€3600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + EHST20C-VM2C15 KW€2800,-
ATAGENERGION M PLUS 45 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Andel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!