Warmtepomp Almkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Almkerk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene elementen. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Almkerk.
warmtepomp-installateur-4286

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode-regio4286
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Almkerk

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Almkerk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het verblijf en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Almkerk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl lees je vandaag nog erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4286).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hieronder check jij uitgebreide info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Almkerk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.900 en €20.400. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Almkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-almkerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. de hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride systeem is er vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt berekend door meerdere factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €27900Passief koelen, dure installatie
Water-water€13200 – €20300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €7175Werkt ook als een airco
Lucht-water€3750 – €6550Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2425 – €6750Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Almkerk consumeert circa 1550 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €205 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €185 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€741
Buitenlucht2425kWh€504€237
Bodemwarmte1625kWh€356€385
Hybride1500 kWh + 475 M3€541€200

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Almkerk?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Woudrichem?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio Woudrichem. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.woudrichem.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Almkerk. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €875 en kunnen oplopen tot €2200. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Almkerk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQS-060A39 KW€4900,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VHA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
ATAGENERGION M PLUS 99 KW€2200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Almkerk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!