Warmtepomp Uitwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Uitwijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. Hierna ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Uitwijk.
warmtepomp-installateur-4288

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te bedienen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcodegebied4288
Netnummer0183 (+31183)
Gasgebruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Uitwijk

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn diverse systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uitwijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Uitwijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker vind jij snel warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4288).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna lees jij waardevolle gegevens m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Uitwijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.700 en €13.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.375 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Uitwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uitwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een fors lagere energierekening. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door diverse facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25300Passief koelen, dure installatie
Water-water€17500 – €20400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €7400Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €7150Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2800 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Uitwijk verbruikt ongeveer 1550 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €280 tot €370. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €195 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€743
Buitenlucht2625kWh€520€223
Bodemwarmte1675kWh€372€372
Hybride1550 kWh + 525 M3€557€186

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Uitwijk?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Woudrichem?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Woudrichem. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.woudrichem.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Uitwijk. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot plusminus €3000. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Uitwijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ongeveer €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier30RQS-078A50 KW€6000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + ERSC-VM2C6 KW€1900,-
ATAGENERGION M FLEX 45 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Uitwijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!