Warmtepomp Giessen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Giessen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Giessen.
warmtepomp-installateur-4283

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcodegebied4283
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-verbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Giessen

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Giessen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Giessen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker ontdek jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4283).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hieronder lees jij uitgebreide gegevens inzake actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Giessen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.500 en €16.100. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Giessen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-giessen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7400. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26200Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€14600 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€3600 – €7425Werkt ook als een airco
Lucht-water€3700 – €7250Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2575 – €7000Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Giessen verbruikt plusminus 1550 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €255 tot €375. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €175 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1225m3€739
Buitenlucht2550kWh€488€251
Bodemwarmte1775kWh€340€399
Hybride1325 kWh + 475 M3€525€214

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Giessen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Woudrichem?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening in de regio Woudrichem. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.woudrichem.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaliter is er de ISDE-subsidie Giessen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 en kunnen oplopen tot €1550. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Giessen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij plusminus €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQS-045A28 KW€3800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW112 YHA + EHPT20X-VM2C11 KW€2400,-
ATAGENERGION M PLUS 55 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Giessen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!