Warmtepomp Voorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Voorst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Voorst.
warmtepomp-installateur-7395

 • Een energieneutrale woning
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Voorst

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit fors wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voorst kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Voorst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website vind jij direct installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7395).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind je praktische details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Voorst kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €11.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Voorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voorst

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van interessante subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €5900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25900Passief koelen, hoge investering
Water-water€15400 – €20900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €6200Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5250 – €6475Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2125 – €5000Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Voorst verbruikt om en nabij 1660 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €275 tot €390. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €195 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€733
Buitenlucht2325kWh€513€220
Bodemwarmte1825kWh€367€367
Hybride1325 kWh + 425 M3€550€183

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Voorst?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Voorst. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.voorst.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Voorst. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €800 en lopen op tot wel €3800. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Voorst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1900.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 255 KW€1650,-
MideaMHC-V7W/D2N86 KW€1900,-
TraneCXAX 015 SE SN29 KW€4050,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Voorst aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente