Warmtepomp Wilp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wilp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €305,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wilp.
warmtepomp-installateur-7384

 • Minder CO-2 belasting
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Ruim aanbod in de regio
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcodegebied7384
Netnummer0571 (+31571)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wilp

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wilp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wilp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via de warmtepomp-vergelijker check je in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7384).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop check jij actuele toelichtingen over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wilp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €240,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €24.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.125 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Wilp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wilp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van lucratieve subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verscheidene variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23900Hoge besparing, dure installatie
Water-water€14100 – €22900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5400 – €7075Relatief voordelig
Lucht-water€4100 – €7300Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2825 – €6150Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Wilp gebruikt plusminus 1660 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €330. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€729
Buitenlucht2650kWh€488€241
Bodemwarmte1925kWh€343€386
Hybride1400 kWh + 575 M3€525€204

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wilp?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Voorst. We hebben het over een een interessante lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.voorst.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wilp. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €725 tot gemiddeld €3000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wilp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze grofweg €1900.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEWYQ-032CAWN27 KW€3850,-
SandenGEU-45HP-PM + TH200LI0 KW€1400,-
DaikinERLQ008(**)V3 * EHBX08(**)3V7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Wilp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie leidt tot een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!