Warmtepomp Twello

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Twello? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €350,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Hierna check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Twello.
warmtepomp-installateur-7391

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcodegebied7391
Netnummer0571 (+31571)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Twello

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Twello kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Twello? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je veelzijdige (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7391).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Bijgaand ontdek je veelzijdige informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Twello kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €16.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.250 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Twello (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-twello

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. D.m.v. een interessante subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6300. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3100. De eindfactuur hangt af van meerdere factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23000Geen geluid, hoge investering
Water-water€13100 – €23500Koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €7050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5150 – €6600Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2825 – €5250Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Twello verbruikt pakweg 1660 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €325. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €190 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€730
Buitenlucht2675kWh€496€234
Bodemwarmte2025kWh€350€380
Hybride1400 kWh + 475 M3€533€197

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Twello?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Voorst. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.voorst.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Twello. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot ongeveer €2200. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Twello (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze plusminus €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-040CAWN40 KW€5150,-
SandenGEU-45HP-PM + T300Li0 KW€1250,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBX16(**)3V12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Twello aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!