Warmtepomp Terwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Terwolde? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en ecologische manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Terwolde.
warmtepomp-installateur-7396

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige manier van verwarmen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcodegebied7396
Netnummer0571 (+31571)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Terwolde

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terwolde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Terwolde? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek je binnen enkele minuten installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7396).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees je samengestelde gegevens omtrent beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Terwolde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €10.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.325 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Terwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terwolde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Via een hoge subsidie haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7600. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2000. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €28000Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13800 – €22700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5100 – €6400Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4600 – €7425Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2425 – €6400Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Terwolde consumeert pakweg 1660 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €235 tot €385. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €130 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€732
Buitenlucht2400kWh€512€220
Bodemwarmte1925kWh€366€366
Hybride1600 kWh + 375 M3€549€183

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Terwolde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening in de gemeente Voorst. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.voorst.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Terwolde. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €975 tot doorgaans €2200. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Terwolde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1875.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-064CAWN53 KW€6450,-
SandenGEU-45HP-PM + T750Li0 KW€1250,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHBX08(**)9W5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Terwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!