Warmtepomp Teuge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Teuge? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Teuge.
warmtepomp-installateur-7395

 • Groene investering
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Teuge

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Teuge kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Teuge? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker bekijk je in korte tijd leveranciers en installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7395).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje vind je toepasbare adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Teuge kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.900 en €21.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Teuge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-teuge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2300. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27600Veel besparen, hoge investering
Water-water€17500 – €24000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4700 – €6075Lage aanschafprijs
Lucht-water€4100 – €6800Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2925 – €5150Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Teuge gebruikt plusminus 1660 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing komt uit tussen de €210 tot €380. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €145 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€731
Buitenlucht2450kWh€504€227
Bodemwarmte1875kWh€358€373
Hybride1400 kWh + 450 M3€541€190

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Teuge?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele eisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Voorst. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.voorst.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Teuge. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot ongeveer €2350. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Teuge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1900.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinEWYQ-050CAWN42 KW€5350,-
SandenGEU-45HP-PM + T450Li0 KW€1250,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBX16(**)3V12 KW€2350,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Teuge aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!