Warmtepomp Steenenkamer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Steenenkamer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal elementen. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Steenenkamer.
warmtepomp-installateur-7439

 • Minder CO-2 belasting
 • Ook koelen is mogelijk
 • Los van de energieleverancier
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcodegebied7439
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Steenenkamer

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden fors wat toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steenenkamer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Steenenkamer? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij bruikbare erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7439).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna ontdek jij uitgebreide gegevens over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Steenenkamer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €12.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.225 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Steenenkamer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steenenkamer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Middels een flinke subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7200. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op allerlei onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €23900Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€13900 – €20800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €6425Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4850 – €6450Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €6550Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Steenenkamer verbruikt pakweg 1660 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Engie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €235 tot €345. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €150 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€741
Buitenlucht2500kWh€496€245
Bodemwarmte1600kWh€348€393
Hybride1350 kWh + 600 M3€534€207

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Steenenkamer?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Voorst. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.voorst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Steenenkamer. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot doorgaans €2200. Informeren naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Steenenkamer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1625.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEKHH2E260AV30 KW€1250,-
SinclairSMH-140IRA8 KW€1950,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVH08S26(**)9W5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Steenenkamer aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!