Warmtepomp Nijbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Nijbroek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Nijbroek.
warmtepomp-installateur-7397

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan woning ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode-regio7397
Netnummer0571 (+31571)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nijbroek

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijbroek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Nijbroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare leveranciers en installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7397).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Verderop bekijk jij handige aanbevelingen omtrent beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nijbroek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.900 en €24.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nijbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een flinke subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7500. De hybride warmtepomp is er vanaf €3000. Het prijskaartje wordt mede bepaald door diverse variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25400Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16600 – €22700Beste rendement
Lucht-lucht€4850 – €7050Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €7125Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €6450Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Nijbroek verbruikt ongeveer 1660 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €260 tot €400. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €130 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€733
Buitenlucht2400kWh€476€257
Bodemwarmte1800kWh€330€403
Hybride1575 kWh + 500 M3€513€220

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nijbroek?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Voorst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening via de gemeente Voorst. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.voorst.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nijbroek. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €900 tot ongeveer €2000. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijbroek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ongeveer €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-016CAWP16 KW€2750,-
Sanden2x GEU-45HP-PM + T750Li0 KW€1100,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHBX08(**)9W7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Nijbroek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!