Warmtepomp Velsen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Velsen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Velsen.
warmtepomp-installateur-1991

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Velsen

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velsen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Velsen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker vergelijk jij snel leveranciers en installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1991).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Onderstaand vind je samengestelde details aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Velsen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €290,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €14.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Velsen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velsen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door de huidige subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €5800. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2300. De factuur wordt getekend door verschillende variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25500Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15200 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €7175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4050 – €7350Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2250 – €5650Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Velsen gebruikt pakweg 1260 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €240 tot €365. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€697
Buitenlucht2425kWh€474€223
Bodemwarmte1775kWh€335€362
Hybride1350 kWh + 550 M3€509€188

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Velsen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Velsen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening in de regio Velsen. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.velsen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Velsen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €925 en lopen op tot wel €2150. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Velsen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze pakweg €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 55I (545-0450)6 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZME1+Climate kit KX28021 KW€3400,-
ViessmannVitocal 200-A AWO 201.A1611 KW€2400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Velsen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente