Warmtepomp Santpoort-Zuid

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Santpoort-Zuid? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €340,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Santpoort-Zuid.
warmtepomp-installateur-2082

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcodegebied2082
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energiekosten€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Santpoort-Zuid

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Santpoort-Zuid kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Santpoort-Zuid? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze vergelijker bekijk je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2082).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk je uitgebreide informatie die gaan over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Santpoort-Zuid heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €23.200. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Santpoort-Zuid (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-santpoort-zuid

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23400Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15300 – €24300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €6625Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €6250Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2850 – €5350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Santpoort-Zuid verbruikt plusminus 1260 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Eneco of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €275 tot €400. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €170 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€739
Buitenlucht2700kWh€510€229
Bodemwarmte1800kWh€362€377
Hybride1325 kWh + 425 M3€547€192

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Santpoort-Zuid?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een paar zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Velsen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de regio Velsen. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.velsen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Santpoort-Zuid. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot plusminus €3000. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Santpoort-Zuid (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je om en nabij €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 9090A-HMD 216 KW€2900,-
KodiVT3150 ECO0 KW€1250,-
AermecWRL-H 16161 KW€7900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Santpoort-Zuid aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!