Warmtepomp Heemskerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Heemskerk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende variabelen. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Heemskerk.
warmtepomp-installateur-1961

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode-regio1961
Netnummer0251 (+31251)
Gas-gebruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energiekosten€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heemskerk

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heemskerk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Heemskerk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl check je snel leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1961).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand doorzoek jij actuele gegevens m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Heemskerk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €17.400. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.750 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Heemskerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heemskerk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. D.m.v. actuele subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €8000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2100. De totaalprijs wordt berekend door diverse facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23000Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €23700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €7225Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3600 – €7475Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2175 – €5700Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Heemskerk consumeert circa 1210 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €220 tot €320. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €140 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€676
Buitenlucht2650kWh€439€237
Bodemwarmte1700kWh€304€372
Hybride1425 kWh + 575 M3€473€203

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heemskerk?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Heemskerk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Heemskerk. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.heemskerk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaliter is er de ISDE-subsidie Heemskerk. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door model en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €975 en lopen op tot wel €3850. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Heemskerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
InterClima-MTAOCT 15069 KW€8700,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A met HSB1006 KW€1750,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E 221.C109 KW€2200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Heemskerk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heemskerk-Dorp, Commandeurs en Marquette, Hofland, Oosterwijk en Zuidbroek, Heemskerkerduin en Noorddorp, Poelenburg en Oosterzij, Noordbroek en De Trompet, Kerkbeek, Assumburg, Hoogdorp en Waterakkers, Broekpolder, Oostelijk Heemskerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!