Warmtepomp Velserbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Velserbroek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een relatief goedkope en duurzame oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €325,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Velserbroek.
warmtepomp-installateur-1991

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode-regio1991
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Velserbroek

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn diverse systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velserbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Velserbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina lees je zonder problemen (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1991).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op deze website bekijk je accurate info m.b.t. de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Velserbroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €24.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Velserbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velserbroek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van ISDE subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7000. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3400. De factuur is afhankelijk van meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27800Hoge besparing, erg duur
Water-water€17900 – €23800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5100 – €6075Relatief voordelig
Lucht-water€3650 – €6600Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2800 – €6450Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Velserbroek verbruikt ongeveer 1260 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €225 tot €395. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €135 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€733
Buitenlucht2425kWh€506€227
Bodemwarmte2050kWh€359€374
Hybride1325 kWh + 575 M3€542€191

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Velserbroek?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Velsen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Velsen. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.velsen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Velserbroek. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot plusminus €2500. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Velserbroek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWD 50A/RSX-HMD 1RS5 KW€1800,-
KodiVT21300 KW€1100,-
AermecWRL-H 04116 KW€3400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Velserbroek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!