Warmtepomp Beverwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Beverwijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende facetten. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Beverwijk.
warmtepomp-installateur-1941

 • Helemaal van het gas af
 • Constante verwarming van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcodegebied1941
Netnummer0251 (+31251)
Gas-verbruik M31180 M3
Stroom-gebruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beverwijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden allerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beverwijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Beverwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker check je bruikbare leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1941).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk je actuele adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Beverwijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €18.200. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Beverwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beverwijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert flink lagere energiekosten. Geholpen door lucratieve subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7800. Een hybride variant is al op de markt vanaf €1900. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €23200Geen geluid, dure installatie
Water-water€15200 – €20700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4950 – €6900Zeer betaalbaar
Lucht-water€4800 – €6575Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2575 – €6950Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Beverwijk gebruikt om en nabij 1180 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €255 tot €330. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €160 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2525kWh€464€199
Bodemwarmte1850kWh€332€332
Hybride1325 kWh + 500 M3€497€166

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beverwijk?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Beverwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de unieke groene lening in de regio Beverwijk. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.beverwijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Beverwijk. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €725 tot doorgaans €2350. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beverwijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAHOCT 07026 KW€4400,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC71VNX + vloerverwarmingskit6 KW€1900,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E-AC 221.C086 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Beverwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noordwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee, De Pijp en Wijkerbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente