Warmtepomp Driehuis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Driehuis? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse facetten. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Driehuis.
warmtepomp-installateur-1985

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
Netnummer0255 (+31255)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Driehuis

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driehuis kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Driehuis? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze website vergelijk jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1985).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Bijgaand check je waardevolle informatie ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Driehuis kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €7.000 en €20.100. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.700 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Driehuis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driehuis

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6800. De hybride warmtepomp is er vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door verschillende zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25400Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €23900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €7050Relatief voordelig
Lucht-water€5000 – €6725Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2250 – €6050Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Driehuis gebruikt plusminus 1260 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €270 tot €305. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €180 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€732
Buitenlucht2325kWh€498€234
Bodemwarmte1650kWh€351€381
Hybride1525 kWh + 400 M3€534€198

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Driehuis?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een aantalzaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Velsen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Velsen. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.velsen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Driehuis. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot gemiddeld €2250. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Driehuis (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze plusminus €1975.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 5050A/RSX-HMD 2R10 KW€2300,-
KleventaAHP6055 KW€7300,-
AermecWRL-H 03112 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Driehuis aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!