Warmtepomp Santpoort-Noord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Santpoort-Noord? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref je meer info over een warmtepomp kopen in Santpoort-Noord.
warmtepomp-installateur-2071

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Ook koelen is mogelijk
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilig alternatief
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energiekosten€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Santpoort-Noord

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Santpoort-Noord heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Santpoort-Noord? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze pagina bekijk jij in enkele stappen installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2071).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hieronder check je waardevolle toelichtingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Santpoort-Noord kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.400 en €24.000. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft relevante eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.725 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Santpoort-Noord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-santpoort-noord

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6600. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2600. De eindfactuur is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24000Veel besparen, erg duur
Water-water€13700 – €20600Koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €6825Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5450 – €6850Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €6200Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Santpoort-Noord gebruikt grofweg 1260 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €265 tot €390. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €180 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€738
Buitenlucht2625kWh€502€236
Bodemwarmte2075kWh€354€384
Hybride1575 kWh + 525 M3€539€199

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Santpoort-Noord?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Velsen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Velsen. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.velsen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Santpoort-Noord. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €950 en kunnen oplopen tot €3150. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Santpoort-Noord (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 9070A-HMD 215 KW€2800,-
KodiVT31320 KW€1250,-
AermecWRL-H 14153 KW€7100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Santpoort-Noord aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!