Warmtepomp IJmuiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in IJmuiden? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende factoren. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in IJmuiden.
warmtepomp-installateur-1971

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Waardevermeerdering huis
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1971
Netnummer0255 (+31255)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in IJmuiden

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJmuiden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in IJmuiden? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1971).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij toepasbare raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in IJmuiden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €11.600. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit IJmuiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijmuiden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een royale subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26000Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16800 – €22700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €6750Relatief lage investering
Lucht-water€4650 – €7200Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€3000 – €6500Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in IJmuiden gebruikt circa 1260 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €230 tot €360. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €180 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€730
Buitenlucht2350kWh€482€248
Bodemwarmte1925kWh€336€394
Hybride1375 kWh + 350 M3€518€212

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in IJmuiden?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Velsen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening via de gemeente Velsen. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.velsen.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie IJmuiden. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €875 tot ongeveer €3800. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming IJmuiden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 7070A/RX-HMD 2R13 KW€2600,-
KleventaAHP2017 KW€3500,-
AermecWRL-H 041 230Volt16 KW€3400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice IJmuiden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!