Warmtepomp Velsen-Noord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Velsen-Noord? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse zaken. In het volgende kopje tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Velsen-Noord.
warmtepomp-installateur-1951

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Velsen-Noord

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met velerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velsen-Noord kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Velsen-Noord? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website bekijk jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1951).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij accurate informatie met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Velsen-Noord kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €13.000. We spreken over vier verschillende type producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type heeft relevante gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Velsen-Noord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velsen-noord

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Geholpen door een flinke subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2500. De eindfactuur wordt gecalculeerd door verscheidene facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €26500Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13800 – €21900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €6925Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4550 – €7000Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2750 – €6400Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Velsen-Noord verbruikt plusminus 1260 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €250 tot €400. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €160 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€729
Buitenlucht2600kWh€474€255
Bodemwarmte1725kWh€328€401
Hybride1525 kWh + 375 M3€510€219

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Velsen-Noord?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende zaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Velsen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening in de gemeente Velsen. Het is een unieke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.velsen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Velsen-Noord. Hoeveel je krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €700 en kunnen oplopen tot €1900. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Velsen-Noord (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1975.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 7050A/RX-HMD 2R11 KW€2400,-
KleventaAHP108 KW€2800,-
AermecWRL-H 031 230Volt12 KW€3000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Velsen-Noord aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!