Warmtepomp Velsen-Zuid

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Velsen-Zuid? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene elementen. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Velsen-Zuid.
warmtepomp-installateur-1981

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige oplossing
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcodegebied1981
Netnummer0255 (+31255)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Velsen-Zuid

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velsen-Zuid kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Velsen-Zuid? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van de warmtepomp-vergelijker lees je moeiteloos warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1981).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hieronder bekijk je veelzijdige adviezen inzake alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Velsen-Zuid kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €23.300. We differentiëren vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Velsen-Zuid (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velsen-zuid

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De factuur wordt vastgesteld door velerlei onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26800Hoge besparing, erg duur
Water-water€14800 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5350 – €6375CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4950 – €7300Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2600 – €6400Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Velsen-Zuid verbruikt pakweg 1260 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €365. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €130 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€731
Buitenlucht2500kWh€490€241
Bodemwarmte1775kWh€344€387
Hybride1600 kWh + 575 M3€526€205

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Velsen-Zuid?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Velsen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Velsen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.velsen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, doorgaans is er de ISDE-subsidie Velsen-Zuid. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €775 en kunnen oplopen tot €2250. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Velsen-Zuid (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1975.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A/RX-HMD 1R7 KW€2000,-
KleventaAHP4032 KW€5000,-
AermecWRL-H 02610 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Velsen-Zuid aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!