Warmtepomp Stevensbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Stevensbeek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een economische en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Stevensbeek.
warmtepomp-installateur-5844

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcodegebied5844
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Stevensbeek

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stevensbeek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Stevensbeek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze vergelijker bekijk jij direct erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5844).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op deze website check jij toepasbare informatie die gaan over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Stevensbeek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €21.300. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Stevensbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stevensbeek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van actuele subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24600Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14000 – €24500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €6850Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3600 – €7225Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2500 – €5750Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Stevensbeek gebruikt ong. 1690 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €350. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €170 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€684
Buitenlucht2775kWh€458€226
Bodemwarmte1625kWh€321€363
Hybride1500 kWh + 475 M3€492€192

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stevensbeek?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sint Anthonis?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de unieke groene lening bij de gemeenten Sint Anthonis. Het betreft een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.sintanthonis.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Stevensbeek. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €575 en lopen op tot wel €3950. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stevensbeek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimerAIRYS AI075 KW€1800,-
OschnerMini IWP0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0025MS MTD212 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Stevensbeek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!