Warmtepomp Ledeacker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Ledeacker? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ledeacker.
warmtepomp-installateur-5846

 • Groene investering
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ledeacker

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er is keuze uit diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ledeacker kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ledeacker? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5846).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij veelzijdige gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Ledeacker heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €18.400. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Ledeacker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ledeacker

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2800. De factuur wordt bepaald aan de hand van meerdere onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27300Geen geluid, erg duur
Water-water€13100 – €20400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4250 – €7000Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3500 – €7200Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €6600Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Ledeacker consumeert grofweg 1690 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €280 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €160 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€685
Buitenlucht2325kWh€466€219
Bodemwarmte2075kWh€329€356
Hybride1500 kWh + 375 M3€500€185

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ledeacker?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantaleisen: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sint Anthonis?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Sint Anthonis. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.sintanthonis.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ledeacker. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €550 en kunnen oplopen tot €1550. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ledeacker (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimerAIRYS AI107 KW€2000,-
OschnerMini IWPL0 KW€1100,-
ClimavenetaWWR 0025MS DHW211 KW€2900,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Ledeacker aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!