Warmtepomp Westerbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Westerbeek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Op onze website bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Westerbeek.
warmtepomp-installateur-5843

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode-regio5843
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Westerbeek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tientallen toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerbeek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Westerbeek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze website tref jij in enkele stappen installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5843).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand bekijk je handige aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Westerbeek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €11.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.150 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Westerbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels interessante subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6800. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op specifieke onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27400Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€16400 – €24300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3800 – €6025Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2825 – €5150Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Westerbeek verbruikt plusminus 1690 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €280 tot €365. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €165 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€683
Buitenlucht2650kWh€451€232
Bodemwarmte2050kWh€314€369
Hybride1450 kWh + 425 M3€485€198

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westerbeek?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Sint Anthonis?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Sint Anthonis. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.sintanthonis.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Westerbeek. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €700 en lopen op tot wel €2100. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Westerbeek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerECOHEAT-EH5000 KW€1100,-
Oschner250 DKL0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0011MS DHW27 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Westerbeek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!