Warmtepomp Wanroij

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Wanroij? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere facetten. Op deze pagina tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wanroij.
warmtepomp-installateur-5446

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Relatief weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wanroij

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit honderden producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wanroij kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Wanroij? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels warmtepomprevolutie.nl ontdek jij direct verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5446).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hieronder vind je handige aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wanroij heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €21.200. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Wanroij (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wanroij

Plaatsen in de buurt:

Veel gekozen merken:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij actuele subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride opstelling is er vanaf €2900. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25300Hoog rendement, dure installatie
Water-water€14600 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7325Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €6925Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2850 – €6100Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wanroij gebruikt plusminus 1690 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €260 tot €345. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €195 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€718
Buitenlucht2800kWh€474€244
Bodemwarmte1775kWh€330€388
Hybride1600 kWh + 525 M3€510€208

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wanroij?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Sint Anthonis?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Sint Anthonis. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.sintanthonis.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, doorgaans is er de ISDE-subsidie Wanroij. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot wel €3100. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wanroij (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ongeveer €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 012147 KW€6500,-
NRGTEQTNG4 (B/W)4 KW€2800,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0091T16 KW€2750,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wanroij aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!