Warmtepomp Landhorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Landhorst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Landhorst.
warmtepomp-installateur-5445

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Diverse erkende installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Landhorst

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Landhorst biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Landhorst? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze tool tref je direct verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5445).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk je actuele aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Landhorst kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €21.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Landhorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-landhorst

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6300. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27400Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13000 – €22500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3850 – €7250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5250 – €7250Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2875 – €5700Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Landhorst gebruikt om en nabij 1690 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €265 tot €325. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€717
Buitenlucht2700kWh€466€251
Bodemwarmte1625kWh€323€394
Hybride1375 kWh + 400 M3€502€215

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Landhorst?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Sint Anthonis?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Sint Anthonis. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.sintanthonis.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Landhorst. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €1000 tot ongeveer €2400. Nieuwsgierig naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Landhorst (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze om en nabij €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaWW-HT 012147 KW€6500,-
NRGTEQTNG5 (B/W)5 KW€2800,-
ClimavenetaAWR 0065T DHW2 XE SL13 KW€2450,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Landhorst aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!