Warmtepomp Oploo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Oploo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. In het volgende kopje check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oploo.
warmtepomp-installateur-5841

 • Minder vervuiling
 • Kan ook dienen als koeling
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilige oplossing
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcodegebied5841
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oploo

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tal van oplossingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oploo heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oploo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl ontdek je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5841).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Onderstaand lees jij actuele informatie aangaande populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oploo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €250,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €19.500. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Oploo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oploo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels ISDE subsidie heb je een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €6500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door diverse randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €25500Hoge besparing, prijzig
Water-water€15000 – €24700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €6350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4600 – €7300Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2950 – €6050Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oploo gebruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €270 tot €330. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €195 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€682
Buitenlucht2625kWh€443€239
Bodemwarmte1650kWh€307€375
Hybride1350 kWh + 400 M3€477€205

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oploo?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Sint Anthonis?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Sint Anthonis. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.sintanthonis.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oploo. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot plusminus €3000. Benieuwd naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oploo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimerECOHEAT-EH2600 KW€1100,-
Oschner250 DK0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0011MS MTD29 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Oploo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!