Warmtepomp Rijkevoort-De Walsert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rijkevoort-De Walsert? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan diverse zaken. Op onze website lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rijkevoort-De Walsert.
warmtepomp-installateur-5449

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode-regio5449
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rijkevoort-De Walsert

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijkevoort-De Walsert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rijkevoort-De Walsert? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vind jij in korte tijd leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5449).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je veelzijdige informatie inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rijkevoort-De Walsert heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €13.900. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk type heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Rijkevoort-De Walsert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijkevoort-de-walsert

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Via de hoge subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels meerdere onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €24800Veel vermogen, erg duur
Water-water€13600 – €21400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6200Lage aanschafprijs
Lucht-water€5150 – €7500Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2950 – €5400Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rijkevoort-De Walsert verbruikt om en nabij 1690 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €240 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€720
Buitenlucht2700kWh€490€230
Bodemwarmte1625kWh€346€374
Hybride1425 kWh + 350 M3€526€194

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rijkevoort-De Walsert?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sint Anthonis?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Sint Anthonis. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.sintanthonis.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rijkevoort-De Walsert. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €650 tot doorgaans €2150. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Rijkevoort-De Walsert (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 013152 KW€7000,-
NRGTEQTNG50 (B/W)50 KW€6800,-
ClimavenetaAWR 0101T DHW2 XE SL18 KW€2950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Rijkevoort-De Walsert aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!