Warmtepomp Europoort Rotterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Europoort Rotterdam? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Europoort Rotterdam.
warmtepomp-installateur-3198

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Combineren met zonnepanelen
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode-regio3198
Netnummer010 (+3110)
Gas-gebruik M3840 M3
Stroom-gebruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Europoort Rotterdam

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Europoort Rotterdam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Europoort Rotterdam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels deze website check je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3198).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Onderstaand lees jij uitgebreide adviezen over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Europoort Rotterdam heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.100 en €11.000. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.300 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Europoort Rotterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-europoort-rotterdam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. Het prijskaartje wordt vastgesteld door diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €23000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6675Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4800 – €6050Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2600 – €6650Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Europoort Rotterdam verbruikt ongeveer 840 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €260 tot €385. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €125 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€743
Buitenlucht2475kWh€490€253
Bodemwarmte1625kWh€342€401
Hybride1325 kWh + 500 M3€528€215

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Europoort Rotterdam?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Rotterdam?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Rotterdam. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.rotterdam.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Europoort Rotterdam. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €800 tot wel €2300. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Europoort Rotterdam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1725.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2125.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSW 62H17 KW€2800,-
LG Therma VHU163 U33 + CENTOWER 100/30310 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 90A-HMD 18 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Europoort Rotterdam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!