Warmtepomp Hoogvliet Rotterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hoogvliet Rotterdam? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hoogvliet Rotterdam.
warmtepomp-installateur-3191

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig storingen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode-regio3191
Netnummer010 (+3110)
Gas-gebruik M3840 M3
Stroom-gebruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energiekosten€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hoogvliet Rotterdam

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt allerlei systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogvliet Rotterdam kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hoogvliet Rotterdam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze vergelijker vergelijk jij vandaag nog installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3191).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hierna check je veelzijdige gegevens ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogvliet Rotterdam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.300 en €20.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogvliet Rotterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogvliet-rotterdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Door middel van een interessante subsidie haal je een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2000. De eindfactuur hangt af van verscheidene variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25400Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16700 – €23200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €7125Relatief voordelig
Lucht-water€3750 – €6575goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €5000Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Hoogvliet Rotterdam verbruikt grofweg 840 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing ligt tussen de €265 tot €310. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €145 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€739
Buitenlucht2525kWh€503€236
Bodemwarmte1950kWh€355€384
Hybride1500 kWh + 600 M3€539€200

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoogvliet Rotterdam?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is actief naast jouw normale HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Rotterdam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er de erkende groene lening van je gemeente Rotterdam. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.rotterdam.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hoogvliet Rotterdam. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies starten vanaf €650 tot doorgaans €1600. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hoogvliet Rotterdam (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1925.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 82H19 KW€2800,-
LG Therma VHU123 U33 + CENTOWER 100/30310 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 70A/RSX-HMD 1RS7 KW€1850,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Hoogvliet Rotterdam aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!