Warmtepomp Vondelingenplaat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Vondelingenplaat? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal variabelen. Op onze website vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vondelingenplaat.
warmtepomp-installateur-3196

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode-regio3196
Netnummer010 (+3110)
Gas-verbruik M3840 M3
Stroomgebruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energiekosten€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vondelingenplaat

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vondelingenplaat kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vondelingenplaat? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze website tref jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3196).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek je omvangrijke informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Vondelingenplaat heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €18.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.775 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Vondelingenplaat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vondelingenplaat

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door de huidige subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25400Veel besparen, erg duur
Water-water€15000 – €21100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6850Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3900 – €6750Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2725 – €5650Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vondelingenplaat consumeert plusminus 840 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €260 tot €320. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €135 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€741
Buitenlucht2675kWh€519€222
Bodemwarmte1950kWh€371€371
Hybride1300 kWh + 450 M3€556€185

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vondelingenplaat?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er gelden meerdere zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Rotterdam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Rotterdam. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.rotterdam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vondelingenplaat. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €500 en kunnen oplopen tot €2400. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Vondelingenplaat (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ong. €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 132H117 KW€3500,-
LG Therma VHU143 U33 + CENTOWER 100/30310 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 9070A-HMD 215 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Vondelingenplaat aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!