Warmtepomp Krimpen aan den IJssel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Krimpen aan den IJssel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €345,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt check je meer info over een warmtepomp kopen in Krimpen aan den IJssel.
warmtepomp-installateur-2921

 • Zet het milieu op 1
 • Comfortabel leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2921
Netnummer0180 (+31180)
Gasgebruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Krimpen aan den IJssel

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met verscheidene installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Krimpen aan den IJssel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Krimpen aan den IJssel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze website vind jij eenvoudig warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2921).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check jij accurate aanbevelingen over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Krimpen aan den IJssel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €24.500. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.100 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Krimpen aan den IJssel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-krimpen-aan-den-ijssel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van een interessante subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De eindfactuur is gebaseerd op specifieke variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23200Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16000 – €22300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4050 – €7125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3750 – €6825Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €5100Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Krimpen aan den IJssel verbruikt ong. 1300 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €205 tot €345. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €140 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€689
Buitenlucht2725kWh€448€241
Bodemwarmte1725kWh€310€379
Hybride1425 kWh + 400 M3€482€207

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Krimpen aan den IJssel?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpen aan den IJssel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Krimpen aan den IJssel. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.krimpenaandenijssel.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Krimpen aan den IJssel. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €500 tot gemiddeld €3150. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Krimpen aan den IJssel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
LGTherma V HU071 U42 / HN0914 NK27 KW€2000,-
Stiebel-EltronWPL 47 (228836)23 KW€3600,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai (B/W)6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Krimpen aan den IJssel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Krimpen aan den IJssel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!