Warmtepomp Barendrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Barendrecht? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Barendrecht.
warmtepomp-installateur-2991

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2991
Netnummer0180 (+31180)
Gas-gebruik M31180 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Barendrecht

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Barendrecht kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Barendrecht? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze vergelijker ontdek jij snel installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2991).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna tref jij uitgebreide details m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Barendrecht kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €20.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.075 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Barendrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-barendrecht

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3500. De totaalprijs wordt vastgesteld door meerdere zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23100Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16000 – €24600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €6225Zeer betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6500Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2325 – €6850Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Barendrecht verbruikt pakweg 1180 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €205 tot €370. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€669
Buitenlucht2350kWh€462€207
Bodemwarmte2050kWh€328€341
Hybride1525 kWh + 500 M3€495€174

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Barendrecht?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Barendrecht?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Barendrecht. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.barendrecht.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Barendrecht. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €875 tot doorgaans €3500. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Barendrecht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1575.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
LennoxAqua4 AAH061PS39 KW€5050,-
SPRSUNCGK/D-42(L)23 KW€3450,-
WaterFurnaceNSKW1717 KW€3500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Barendrecht aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Noord, Binnenland, Oranjewijk, Buitenoord, Ter Leede, Paddewei, Molenvliet, Nieuweland, Dorpzicht, Bijdorp, Smitshoek, Voordijk, Meerwede, Waterkant, Havenkwartier, Gaatkensoog, Riederhoek, Vrijheidsakker, Vrijenburg, Buitengebied Noord, Buitengebied Zuid, Bedrijventerreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!