Warmtepomp Alblasserdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Alblasserdam? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €260,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Alblasserdam.
warmtepomp-installateur-2951

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Constante temperatuur
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Alblasserdam

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alblasserdam biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Alblasserdam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je bruikbare erkende installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2951).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina tref jij samengestelde gegevens aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Alblasserdam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €10.800. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Alblasserdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alblasserdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een interessante subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening komt tot stand door diverse variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €27200Hoog rendement, relatief duur
Water-water€18000 – €20700Koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6950Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5200 – €7300Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2400 – €5800Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Alblasserdam gebruikt grofweg 1150 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €225 tot €305. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €150 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€666
Buitenlucht2325kWh€440€226
Bodemwarmte1900kWh€306€360
Hybride1300 kWh + 425 M3€473€193

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Alblasserdam?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Alblasserdam?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Alblasserdam. Het gaat om een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.alblasserdam.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Alblasserdam. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 en lopen op tot wel €1600. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Alblasserdam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal grofweg €2475.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
LennoxEcolean EAR1003SM454 KW€6550,-
SPRSUNCGK/D-4223 KW€3450,-
WaterFurnaceNSKW066 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Alblasserdam aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!